23. januar 2025

Tofacitinib reduserer SARS-CoV-2 infeksjonsrisiko hos pasienter med PTPN2-mangel – MSN

Tofacitinib reduserer risikoen for SARS-CoV-2 infeksjon hos pasienter med PTPN2-mangel

En ny studie har avdekket lovende resultater ved bruk av tofacitinib, en medisin som ble utviklet for å behandle autoimmune sykdommer, hos pasienter med PTPN2-mangel. Funnene tyder på at Tofacitinib kan spille en rolle i å redusere risikoen for infeksjon med SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19.

Hvordan fungerer Tofacitinib?

Tofacitinib er en JAK-hemmere, som betyr at det blokkerer januskinaser, en gruppe enzymer som spiller en viktig rolle i immunsystemet. Dette kan bidra til å redusere betennelse og forbedre immunresponsen hos pasienter med PTPN2-mangel.

Studieresultater

Studien inkluderte pasienter som fikk Tofacitinib og viste følgende resultater:

  • Reduksjon i infeksjonsrisiko: Pasienter med PTPN2-mangel som tok Tofacitinib hadde en signifikant lavere risiko for å bli infisert med SARS-CoV-2.
  • Forbedret immunrespons: Medisinen syntes å forbedre immunresponsen hos disse pasientene, noe som er avgjørende for beskyttelse mot virus.
  • Disse resultatene er spesielt relevante for personer med ME (Myalgisk Encefalomyelitt) og CFS (Kronisk Utmattelsessyndrom), da mange i disse gruppene kan ha svekket immunrespons.

    Hva betyr dette for pasienter med ME/CFS?

    Det er behov for mer forskning for å fullt ut forstå virkningen av Tofacitinib på pasienter med ME og CFS. Likevel gir denne studien forhåpninger om at behandlinger for autoimmune tilstander kan gi en viss beskyttelse mot SARS-CoV-2 for sårbare grupper.

    Inntil videre er det viktig for alle, spesielt de med nedsatt immunforsvar, å fortsette å følge helsemyndighetenes råd om smittevern og vaksinering.

    For mer informasjon kan du lese den originale artikkelen [her](https://www.msn.com/en-gb/health/other/tofacitinib-reduces-sars-cov-2-infection-risk-in-patients-with-ptpn2-deficiency/ar-AA1xmvb7). Hvis du ønsker en oversettelse av hele artikkelen, kan du besøke [Google Translate](https://translate.google.no/?sl=auto&tl=no&op=websites).

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *