October 27th, 2009

Arrangementer

Hvert år arrangeres det en del større  arrangementer i Alanya, og i denne perioden er det ofte rift om hotellplassene. Leiligheten er tilgjengelig for utleie også i denne perioden, til den samme lave prisen som ellers.  Leiligheten, komplekset den tilhører, samt området rundt, er meget godt egnet for de som ønsker en aktiv ferie. Kanskje er du i Alanya for å se på, eller delta i,  Alanya International Mountain Bike Race, og da er det ingenting som slår det å bo i en leilighet fremfor et hotellrom. Godt med plass, store gode senger, et eget kjøkken hvor du kan oppbevare og tilberede alt du trenger av mat og drikke for turene. Sykkelen kan du ta med inn i leiligheten, så slipper du å bekymre deg om tyverier fra hotellenes oppbevaringsrom og garasjer.

I tillegg har vi et rom med diverse treningsapparater, som vekter og ergometersykler, inne på området. Utvendig har vi både en tennisbane og en kombinert bane for volleyball og basketball, samt et digert svømmebasseng. Området rundt byr på gode mulgiheter for  løping og sykling. Det er heller ikke mange kilometerene inn til fjellet, for de som ønsker å gå turer der.

For de som liker seg i luften, er det ca. 4 mil til Gazipaşa flyplass. Her er det mulig å chartre fly for fallskjermhopp. Det kan være lurt å sjekke opp og forhåndsbestille dette hjemmefra.

Blant annet holdes følgende arrangementer i Alanya:

International Alanya Triathlon

Arrangeres i oktober hvert år av Alanya Triathlon og Tennis Club. Triathlonet består av 1,5 km svømming, 40 km sykling, og avsluttes med et 10 km marathon. Påmelding gjøres hos Alanya Triathlon and Tennis Club.

International Alanya Swimming Marathon

Arrangeres i oktober hvert år, noen dager før Triathlonet. Det finnes ulike kategorier for menn og kvinner i alle aldre. Distansen er 5 km, med start på kleopatrastranden, hvor man så svømmer rundt den velkjente halvøyen hvor borgen står på toppen, før man ankommer mål i havnen på den andre siden. Påmelding gjøres hos Alanya Triathlon and Tennis Club.

International Alanya Mountainbike Competition

Løpet starter ved borgen i Alanya, byens kjennemerke. Løypen er 7 km. Sammenlagt ligger premiene på rundt $12.000. Påmelding gjøres hos Alanya Nature Sports Club.

Gatehåndball (på stranda :))

Omtrent 20 km øst for Alanya, mot bydelen Mamuthlar, er sandstranden grov og kornete, og området der brukes flittig til håndball. Uhøytidelige kamper og turneringer holdes også jevnlig.  Det koster ikke noe hverken å se på eller å delta, og det finnes strandcaféer, stoler og solsenger til leie der. Det går buss flere ganger i timen mellom Alanya og Mamuthlar, og de går forbi på hovedveien 3-400 meter syd for leiligheten.

GAPS Alanya Beach Volleyball Tournaments

Det avholdes turneringer i strandvolleyball i Alanya hvert eneste år.

Sky Ball Championship

Det har også vært avholdt mesterskap i Sky Ball, også kjent som Urbanball, en aktivitet som passer like godt til rekreasjon som til konkurranser. Aktiviteten er oppfunnet av franskmannen Dean Ildefonse, og det er stort sett bare i Frankrike dette er utbredt.  Det er akrobatikk med baller, hvor målet er å forme figurer med kropp og ball.

NB! 15.03.2011 : Denne siden har i dag skiftet adresse fra http://leilighet.kmyhre.com til http://kmyhre.com/leilighet